BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET YILDIRIR’ın 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI:

BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET YILDIRIR’ın 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI:

Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve değerli bireyidir. Milli ve manevi değerlerimizin, kültür ve geleneklerimizin en kıymetli taşıyıcıları hiç şüphe yok ki kadınlarımızdır.

Kadınlarımız, şanlı tarihimize baktığımızda tarihin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Unutulmamalıdır ki; İstiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide EdipAdıvar'ı, Halime Çavuş’u, Kara Fatma'sı bizim kadınlarımızdır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizdeki yerini daha güçlü hale getirmek ve daha da belirginleştirmek için ilk adım olarak Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Böylece kadınlarımız hem seçilen hem seçen olarak kadın erkek eşitliğinin sağlanması yönünde atılan bu önemli adım ile gücüne güç katmıştır.

Bizlerin de yerel yönetimler olarak, kadınları desteklemek gibi bir görevi ve sorumluluğu vardır. Nurdağı Belediyesi olarak, kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizi bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da artırarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Mehmet YILDIRIR – Belediye Başkanı