BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET YILDIRIR, 25 ARALIK GAZİANTEP’in KURTULUŞU NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJ YAYINLADI.

Kıymetli hemşehrilerim;

Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutlamaktayız.

Tarihte Gaziantep Savunması; tarihin en büyük direniş destanlarından biri olup vatan sevgisi, inancın ve imanın zaferidir.

Birinci Dünya Savaşının sonunda Antep'i işgal etmek isteyen düşman kuvvetlerini 11 ay boyunca kente sokmayan ecdadımız, Milli Mücadele'nin başarıya ulaşmasında da önemli rol oynadı. Yüreği vatan sevgisi ile dolu ecdadımızın 97 yıl önce işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve her türlüğü yokluğa karşı gerçekleştirdikleri direniş destanı, birlik ve beraberlik halinde her türlü güçlüğün aşılacağının da somut bir göstergesidir.

97 yıl önce Millî Mücadeleye ve Kurtuluş Savaşımıza kıvılcım olan Antep Savunması, şehrimize Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından “Gazi” unvanı verilmesine vesile olmuştur. Bugün şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olan “Türkiye Cumhuriyeti”, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde kurulduğu ilk günden bu yana aynı ruh ve heyecanla, karşılaştığı tüm engelleri yine milletimizin azim ve kararlılığıyla bertaraf etmiştir.

Bu vesile ile Gazi şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kıvanç ve onurla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi ve bölünmez bütünlüğü uğruna bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Mehmet YILDIRIR – Bld.Bşk.